Praktijkinformatie

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend tussen 8:00 en 17:00 uur. Tussen 10:30 en 10:45 uur en tussen 12:00 en 14:00 uur is de praktijk alleen bereikbaar voor dringende zaken. SPOED? Kies dan keuze 1 in het menu.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via de online patiëntenomgeving. Deze dienst is beschikbaar als u bent ingeschreven bij één van onze huisartsen.
Uiteraard kunt u ook de praktijk bellen om een afspraak te maken. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw komst. Zij is daartoe opgeleid en doet dat voor de organisatie van het spreekuur. Indien u klachten heeft die dezelfde dag gezien moeten worden, verzoeken wij u om tussen 8.00 uur en 10.00 uur te bellen.

Spoed

Indien er sprake is van een levensbedreigende situatie belt u het praktijknummer. Als de assistente in gesprek is, komt u in het keuzemenu. Druk dan optie 1. U wordt dan direct doorverbonden met de assistente of arts.
Als iedere seconde telt belt u 112.

Spoedeisende hulp buiten praktijktijden.

Heeft u buiten de praktijktijden medische zorg nodig, dat niet kan wachten tot de praktijk weer geopend is, belt u dan met de spoedpost SHR: 088-4274700

Spreekuur huisartsen

De huisartsen houden van maandag t/m vrijdag spreekuur. Op dinsdag is er tevens een avondspreekuur. Tijdens het avondspreekuur is de praktijk telefonisch niet bereikbaar.
De spreekuren zijn op afspraak.

Huisbezoeken

Wanneer het door ziekte of handicap niet mogelijk is om op de praktijk te komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. De praktijkassistent beoordeelt samen met de huisarts of een bezoek wordt afgelegd. Geen vervoer is geen reden voor een huisbezoek. Het huisbezoek voor dezelfde dag dient u vóór 10.00 uur aan te vragen.

Spreekuur praktijkassistente

De praktijkassistente heeft haar eigen spreekuur. U kunt bij haar terecht voor controles, wondverzorging, zwachtelen, oren uitspuiten, uitstrijkjes, vaccinaties, urine onderzoek, wratten verwijderen en verwijderen van hechtingen. Hiervoor kunt u een afspraak maken.

Urine onderzoek

Indien u denkt dat u een blaasontsteking heeft, kunt u voor 10.00 uur urine inleveren. Dit moet in een schoon, goed afgesloten potje. Indien nodig kunnen wij die verstrekken. De urine mag niet ouder zijn dan 2 uur en het liefst in de koelkast zijn bewaard. Na 14.00 uur kunt u voor de uitslag bellen en liggen er zo nodig medicijnen klaar bij de apotheek.

Spreekuur praktijkondersteuner Somatiek

Praktijkondersteuners zijn opgeleid om huisartsen te ondersteunen in de zorg voor chronisch zieke mensen en kwetsbare ouderen. Zij houden spreekuur o.a. voor mensen met diabetes mellitus, astma/COPD, longfunctie onderzoek en CVRM.

Spreekuur praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuner GGZ is opgeleid om de huisarts te ondersteunen bij de diagnose en behandeling van mensen met onder meer stemmingsklachten, burn-out en beginnende geheugenklachten/dementie.

Uitslagen van aanvullende onderzoeken

U kunt iedere werkdag tussen 14:00 uur en 16.30 uur bellen voor de uitslagen. Alle uitslagen worden eerst door de huisarts beoordeeld.

SCAL

U kunt op werkdagen iedere ochtend terecht voor bloedonderzoek en het afgeven van materialen voor SCAL, als de huisarts/assistente/POH dat voor u aangevraagd heeft. 
U hoeft hiervoor GEEN afspraak te maken. U kunt in onze wachtruimte een volgnummer trekken. Zie voor actuele openingstijden de achterzijde van uw lab-aanvraagformulier.

Online patiëntenomgeving

In de patiëntenomgeving kunt u gemakkelijk en snel afspraken op het spreekuur maken, een vraag stellen middels het e-consult of herhaalmedicatie aanvragen. Met uw eigen account logt u veilig en eenvoudig in. Deze dienst is alleen beschikbaar als u bent ingeschreven bij één van onze huisartsen. De patiëntenomgeving is bereikbaar via deze website (Afspraak maken, Herhaalrecept of e-consult).
hoekje

Webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio - Alphen aan den Rijn