info@huisartsencentrumleiden.nl

Herhaalservice

Per 1 november een nieuwe service: De herhaalservice voor chronische medicatie!

De herhaalservice is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt. De herhaalservice is een samenwerking met de Haven Apotheek en de Centraal Apotheek en betekent dat uw chronische medicatie automatisch voor u wordt geregeld, u hoeft hiervoor geen recept meer aan te vragen. Dit regelen wij voor uw in overleg met de Haven – en de Centraal Apotheek.

Voor welke medicijnen

De herhaalservice geldt voor medicijnen die u met een vaste regelmaat gebruikt, zoals medicijnen tegen hoge bloeddruk, diabetesmedicatie, longaandoeningen, schildklieraandoening of andere chronisch te gebruiken medicatie.

Aanmelden

Aanmelden voor de automatische herhaalservice kan telefonisch. U belt hiervoor het nummer 071-5162535 en kiest voor optie 3. U wordt dan doorverbonden met de doktersassistente. Let op: Kies hiervoor dus niet de herhaalreceptenlijn!!

Overige medicatie aanvragen via de gebruikelijke weg

De medicatie die niet onder de herhaalservice valt vraagt u via de gebruikelijke weg aan:

  • Telefonisch bij de assistente
  • Aan de balie bij de assistente
  • Door het inspreken van de receptenlijn
  • Via uw eigen patiëntportaal inlogaccount

Bericht van de apotheek

De apotheek zorgt dat uw medicatie op tijd klaarstaat, daar hoeft u niets voor te doen. U krijgt van de apotheek bericht zodra de medicatie voor u klaarstaat of wanneer de medicatie bij u zal worden bezorgd.